Raspunsurile la intrebarea din titlu sunt destul de simple, din punctul meu de vedere.
In primul rand, populatia din Romania are cunostinte foarte putine in domeniul financiar si cu atat mai putine in domeniul tranzactiilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca Romania a fost timp de 50 de ani un stat comunist in care trading-ul a fost interzis, oamenii neavand acces la informatiile financiare pe care le aveau tari precum Franta, Anglia, Olanda, Elvetia si altele, daca ar fi sa vorbim doar de Europa.
Acest lucru se resimte chiar si azi, la 25 de ani de la caderea comunismului. Trecand la capitalism, mentalitatea de trader a oamenilor s-a dezvoltat foarte greu, iar azi in 2014, cei mai interesati de acest domeniu fiind tinerii, pentru ca celor mai in varsta le este foarte greu sa invete tainele obtinerii de profit din trading.
Tinerilor din Romania, insa, le este foarte greu sa faca trading, pentru ca nu dispun de bani suficienti ca sa invete si sa practice aceasta activitate, iar cei care au bani de la parinti sau din alte surse si incep sa tranzactioneze cu conturi ceva mai mari, isi dau seama ca e o meserie foarte grea si multi renunta dupa primul an, cel mult.
In rest, cei care se educa constant in domeniu, sunt constienti de dificultatea trading-ului si tranzactioneaza din pasiune, avand talent de speculatori, le este greu pentru ca nu dispun de bani sa se educe, sau sa aiba un cont bine capitalizat.
Ma uit la mine si la prietenii mei care tranzactioneaza si invata de cativa ani... este foarte greu avand un job de 200-300 de euro/luna din care trebuie sa mananci si sa platesti facturi, sa mai poti sa pui si bani deoparte pentru un cont de tranzactionare.
In acest articol, nu caut sa ma plang, ci vreau doar sa raspund la intrebarea de sus... Romanii nu fac trading pentru ca nu au bani, iar cei care au bani nu au rabdare sa invete asa ceva.
Trading-ul profitabil este foarte foarte greu, insa nu e imposibil... Pentru cei care sunt pasionati, trebuie sa se gandeasca la trading ca la o activitate pe termen lung si cel mai important, sa faca tot posibilul sa imbine sursele de venit din trading cu surse de venit din alte activitati. Pentru cei la inceput de cariera, cum sunt si eu, e bine de avut un contuletz cat de mic - pe real, un job part time/full time si eventual si o alta sursa de venit ( de exemplu, dintr-o colaborare cu o firma MLM, sau ceva asemanator).
Nu zic, sunt traderi care fac doar trading, sunt si in Romania, dar foarte putini, iar aceia care fac acest lucru, au cel putin 10 ani de trading, plus experienta din backround .
Tot ce ramane de facut este sa fim optimisti, sa muncim, sa facem rost de bani, sa punem deoparte, sa ne educam constant si sa tranzactionam profitabil pe conturile oricat de mari sau mici sunt ele.
In rest, sanatosi sa fim, ca o sa se dezvolte si trading-ul ca activitate profitabila si in Romania si sper sa ajungem si noi ca in tari precum Japonia, unde ~40% din populatia tarii tranzactioneaza pe Piata de Capital.
Succes ! :)
2 comentarii:
Am invatat pe propria piela ca bani multi se pot face doar daca si investesti mult. In primul rand ti se da un cont cu un spread mai avantajos, adica faci bani si la miscari mai mici, iar cel mai improtant este sa ai volum. Daca tranzactionezi un volum de 0,05, de exemplu la Gold, iar acesta se duce in directia ta, sa zicem cu 1 dolar, ai un castig pe undeva la 5 Euro. Daca tranzactionezi volumul de 1, la aceasi miscare ai facut 100 de Euro castig.
Iar cu castiguri mici esti tentat sa faci multe tranzactii pentru si evident vei pierde.
Corect, asa este ... la un cont mic ai sanse foarte mari sa pierzi .
Trimiteți un comentariu