miercuri, 28 august 2013

Reclamele forex de genul ”Maria vanzatoarea a facut $3500 intr-o saptamana” ajuta la ceva ?

Eu zic ca ajuta .

Daca esti interesat de domeniul financiar, cu siguranta ai intampinat pe internet, tv si bannere stradale reclame de tipul celei din titlu, in care ti se spune ca brokerul X ofera conturi de tranzactionare de la 10$ , sau ca brokerul Y ofera bonus de 100% la banii depusi, sau ca Maria si Costica au facut 234$ in timp ce beau cafeaua si se pregateau sa plece la serviciu.

E clar ca toate aceste advertoriale pe care le publica brokerii sunt cu scop
de marketing, menite sa aduca mai multi clienti in aceasta industrie si e clar ca se adreseaza in special celor care nu cunosc detalii despre piata de capital. Si la fel de clar este ca 95% din cei care depun pentru prima oara bani la un broker vor avea parte de un mare ”margin call” in acel cont (de ce se intampla acest fenomen, o sa iti spun in alt articol).

O sa ma intrebi : ”ce e bine in acest lucru?” .

E adevarat, nu e bine ca traderii aspiranti pierd banii depusi la brokeri, insa e foarte bine ca brokerii fac astfel de reclame, in primul rand pentru ca doar asa se poate dezvolta cultura tranzactionarii si la noi in tara. ( O statistica arata ca in Japonia, 40% din populatie tranzactioneaza pe piata de capital pe cand in Romania nici nu exista o astfel de statistica deoarece numarul traderilor este foarte mic.)

Incepatorii in tranzactii, chiar daca pierd un cont de cateva sute de dolari asta nu este un lucru neaparat rau, pentru ca cel care pierde banii, defapt castiga foarte mult prin faptul ca a invatat niste treburi pe care inainte nu le stia. Practic, banii pierduti de cei 95% din traderii aspiranti sunt doar pretul platit pentru cunostintele dobandite in piata de capital.

In opinia mea, brokerii de CFD-uri fac un lucru benefic economiei globalizate in care traim prin faptul ca ii indeamna pe oameni sa isi puna banul la bataie si sa nu il tina la saltea sau in contul bancar. Pentru ca asta este scopul banilor, sa circule si sa genereze valoare, deoarece banul este pentru economie cum este uleiul pentru un motor, adica face sa se invarta roata :) .

Sper din tot sufletul ca pe viitor, oamenii de la noi sa invete la ce folosesc banii cu adevarat, sa invete sa puna banii sa munceasca pentru ei, nu sa ”inmormanteze” banii in locuinte pe care sa le dea spre inchiriere, sau in autoturisme ”de calitate” crezand ca au facut o afacere cu acei bani. Sa cumperi o casa, sau o masina nu e o afacere; aceste lucruri sunt doar o necesitate si eu cred ca este pacat sa faci speculatii cu imobiliare, sau samsareala cu masini din moment ce poti sa faci bani tranzactionand o sumedenie de instrumente financiare in piata de capital cum sunt CFD-urile pe actiuni, marfuri, sau valute si altele.

Asadar, sfatul meu pentru cei care aveti in cont peste $10 000 , faceti urmatorul lucru: de $5000 investitii in educatie de calitate in domeniul tranzactionarii (cursuri, seminarii, mentori de trading) si restul de $5000 sau mai mult depunetii la un broker cu o platforma simpla si aplicati pe platforma ceea ce ati invatat. Va garantez ca dupa catva timp si ceva munca depusa o sa ajungeti sa obtineti profit decent din tranzactionare.

In rest, va doresc toate cele bune la toti si pune-ti mana si investiti in voi pentru a deveni traderi profitabili! :)

Succes!

Cu stima, Dan Paveliuc.


Niciun comentariu: