duminică, 8 iunie 2014

Tranzactie asemanatoare unui scalping scurt : EURJPY , 9 iunie 2014

In poza de mai jos, prezint un ordin Sell Stop (ordin in asteptare) pe perechea valutara EURJPY . Inca nu am lansat ordinul pe platforma, dar la noapte la ora 01:00 o sa plasez acest ordin cu urmatoarele detalii :

Entry @ 139.71
Stop Loss @ 140.09
Take profit @ 139.51

Stiu, multi dintre voi vor comenta asupra faptului ca nu se respecta in nici un fel Risc Reward Ratio de 1:2 , sau nici macar 1:1 ... Este adevarat ca nu respect acest lucru. De ce nu il respect ? Pentru ca aceasta regula face parte din regulile pe care le promoveaza brokerii in materialele lor de educatie in trading .

Fa un exercitiu simplu :

*Daca ai RR de 1 la 1 , cate sanse ai sa iti atinga TP, respectiv SL ? Raspuns : 50% sanse pt TP / 50% sanse pentru SL.
*Daca ai RR de 1 la 2 , cate sanse ai ca sa iti atinga TP, respectiv SL ? Raspuns: 25% sanse pt TP si 75% sanse pentru SL . ( WOOOOW , naspa!!! )
*Daca ai RR cum am invatat de la un trader adevarat ( nu broker) si pui SL mai mare decat TP , de exemplu 40 pipsi SL si 20 pipsi TP, cate sanse ai sa iti atinga TP, respectiv SL ? Raspuns : 75% sanse pentru TP si 25 % sanse pentru SL .

Fiecare trage concluziile pe care le vrea...


UPDATE: Ordinul in asteptare nu s-a deschis, deci, nu-i nici o problema :) . Asteptam un urmator semnal de intrare in tranzactie.

Niciun comentariu: