luni, 15 iulie 2013

Cand sa cumpar EURO ?

Salut.

Daca ai multi LEI cel mai bun moment de cumparare a monedei EURO a fost in anul 2002. :) Nu glumesc ; pe atunci Euro a fost cel mai ieftin din cate tin minte , undeva la 27 000 lei vechi ( stiu pentru ca atunci aveam 16 ani si imi transformasem rezerva de Dolari americani in Euro intuind ca pretul monedei unice o sa creasca ) .

Dar, daca ai multi LEI, urmatorul cel mai bun moment sa cumperi Euro este acum . De ce zic asta? Pentru ca Leii se vor deprecia indiferent ca vor mai fi fluctuatii de pret sus-jos determinate de interventiile BNR. Un aspect ar mai fi faptul ca investitiile straine in Romania incep sa fie din ce in ce mai putine, lucru care va face ca Leul sa scada pe viitor .

Ideea este sa cumperi Euro doar daca vrei sa iti protejezi capitalul, iar asta o poti face direct printr-un exchange cu spread decent (te orientezi sa fie aproximativ cu cel oferit de CEC Bank ) si sa "tii banii la saltea" daca nu vrei sa ii bagi intr-un depozit bancar. Insa, evita sa faci speculatii financiare in acest mod cu scopul de a obtine profit pentru ca asa vei esua fara doar si poate .

Repet. Daca ai Lei (numerar) , mergi si ii schimba in Euro (numerar) si pune-i deoparte ; bani albi pentru zile negre. Sigur vei fi in avantaj in 2020 cand Romania va trece la Euro ;) .

Dar, daca vrei sa faci tranzactii cu scop speculativ in care sa folosesti si levierul oferit de broker, trebuie sa alegi o alta metoda .

Trebuie sa inveti sa tranzactionezi Forex . Iar pentru asta, este nevoie de timp, munca si multa rabdare.




Ca un indiciu gratuit pe care ti-l pot oferi, poti sa cumperi EUR/RON atunci cand o sa vezi pe graficul de o zi un model de tip 1-2-3 High ca cel din imaginea de mai jos. Bineinteles, la o astfel de tranzactie trebuie sa stii si cand sa iesi in asa fel sa fii in castig, pentru a te feri de pierderile pe care ti le pot aduce interventiile in Piata din partea BNR :) .



Succes si sper ca ai primit cateva raspunsuri care sa te ajute! Doamne ajuta !

2 comentarii:

Anonim spunea...

" Doamne ajuta " asta chiar ma facut sa rad cand am citi pentru ca am facut o legatura cu Povestea Drobului de Sare de I. Creanga (Prostia Omeneasca)
Doamne ajuta sa nu imi pierd banii pe EURO :))
Doamne ajuta sa nu mearga pretul unde NU vreau eu :))
Doamne ajuta ma imbogatesc din tranzactia asta :))
Doamne AJUTA !!
(sper sa nu fiu interpretat gresit )

Unknown spunea...

Stiu, formula este luata in ras mai ales de atei, sau oameni care nu fac parte din religia lui Hristos.

Ideea mea este ca "Doamne ajuta!" este o formula care aduce in discutie Speranta , pentru ca pe speranta se bazeaza orice om care intreprinde o actiune, spera sa aiba rezultate bune. Doar cine traieste cu speranta la o viata mai buna, acela poate infrunta esecurile si poate merge mai departe spre tinta pe care spera sa o atinga. :)