joi, 10 mai 2012

10 reguli esentiale in trading


                                                    

1.  Tot timpul foloseste Stop Loss . Gestionarea riscului este cel mai important element pentru a fi un trader de succes. Daca pierzi banii pe tranzactii fara valoare, nu o sa ai bani sa tranzactionezi setup-urile importante care apar mai rar dar care sunt cele mai profitabile . Considera banii ca fiind cea mai importanta unealta in trading .

2. Evita sa supra-tranzactionezi . Supra-tranzactionarea (over-trade) este principalul motiv pentru care traderii pierd banii . Supra-tranzactionand o sa il faci bogat pe brokerul tau, nu pe tine. ;)

3. Nu uita sa mai si vinzi . Prietene, nu te “casatori” cu o tranzactie. Tine minte, in Piata, “Ursii” fac bani, “Taurii” fac bani, dar “porcii” sunt sacrificati . Nu fi lacom; tot timpul lasa pe masa 10%-15% dintr-o miscare a Pietei pe care o prinzi .

4. Nu fugari Piata . Daca faci asa, se va intoarce spre tine si te va musca :) . Asteapta ca pretul sa vina la nivelul la care vrei tu sa vina . Chiar daca pierzi un tren, va veni altul peste cateva ore, zile, saptamani, sau luni. Rabdarea este o adevarata virtute in aceasta afacere.

5. Cand deschizi o pozitie, tot timpul calculeaza cat esti dispus sa pierzi pentru a o mentine deschisa . Apoi pune un Stop Loss sub aceea zona.  Intra intr-o tranzactie doar atunci cand raportul risc/recompensa iti este favorabil . Un risk/reward de 1:2 este ideal. Asta inseamna ca risti un dolar ca sa castigi doi dolari . ;)

6. Nu trebuie sa fi un geniu pentru acest joc, insa trading-ul este o munca foarte grea.  Tradingul atrage foarte multi oameni, in special pe cei naivi si lenesi pentru ca din afara, tradingul pare o activitate foarte usoara. In realitate insa, tradingul profitabil necesita de doua ori mai mult efort decat un job obisnuit . Astfel ca, cu cat te documentezi mai mult pentru o tranzactie, cu atat vei fi mai confortabil si implicit mai profitabil.

7.  Nu crede ceea ce spune mass-media. Fa tot posibilul sa urmaresti calendarele economice si sa intelegi numerele de acolo; astfel vei vedea ca “promteristii”, politicienii si jurnalistii habar nu au despre ce vorbesc .

8. Investeste ca un fundamentalist si actioneaza ca un analist tehnic. Tranzactioneaza folosind analiza tehnica, apoi intelegand bazele analizei fundamentale totul iti va fi mult mai clar.

9. Analiza tehnica... sau cum sa citesti un grafic ca pe un ziar de stiri, este cheia tradingului profitabil.  Asadar, invata ce e un “Outside Vertical Bar” si cine este Leonardo Fibonacci . :)

10. Piata este alcatuita din oameni. Intelege si anticipeaza cum gandesc ceilalti traderi si vei face o multime de bani. Miscarile Pietei se bazeaza pe frica si pe lacomia oamenilor … totul este psihologic... invata sa citesti oamenii si vei fi cu un pas inaintea celorlalti !

Niciun comentariu: