luni, 23 iunie 2014

Cum am descoperit acum 2 ani strategia de tranzactionare pe care o folosesc si azi ?

In anul 2012, la aproape 3 ani de studiu si practica in domeniul trading-ului , din cauza unor prieteni care mi-au zis ca tranzactionarea nu este o activitate etica , sau morala, am inceput sa caut pe google materiale despre ce spun altii despre partea spirituala si morala a trading-ului .

Dand o cautare pe google folosind cuvintele " the spiritual side of trading " , am gasit un numar mare de articole pe aceasta tema, articole scrise de Joe Ross si publicate pe blog-ul sau .

Joe Ross, un trader destul de in varsta si cu o vasta experienta in domeniul tranzactionarii, este si un om despre care pot sa spun sigur ca vorbeste adevarul.

Astfel, din ceea ce am citit de la el, am dedus ca a tranzactiona este o activitate foarte transparenta si corecta, probabil, cea mai cinstita forma de comert din cate exista, pentru ca totul este facut in deplina cunostinta de cauza de catre traderi si totul este transparent avand in vedere ca pentru fiecare tranzactie exista un contract (ticket-ul tranzactiei ) care are un numar si care poate fi verificat de autoritatile competente.

Pe langa aceste informatii, tot de la Joe Ross am aflat ca exista pattern-uri foarte simple pe graficul de pret care pot fi integrate intr-un sistem pe baza caruia se poate face un plan de tranzactionare.

Studiind aceste pattern-uri, am ajuns la concluzia ca pot sa imi fac o strategie pe termen lung bazandu-ma pe cunostintele de Money Management pe care le stiam pana atunci, dar si combinand informatiile invatate din materialele scrise de Joe Ross in Legea Graficelor si in cartile sale .

Astfel, de aproximativ 2 ani de zile, tranzactionez folosind acelasi sistem, iar rezultatele pot sa spun ca sunt destul de multumitoare.

Totusi, continui sa ma educ in domeniu, studiez zi de zi aspecte de psihologia tranzactionarii, citesc carti din domeniu si aplic in practica ceea ce invat si am invatat, dar baza creata de ceea ce am citit de la Joe Ross ramane un fundament pe care in fiecare zi construiesc caramida cu caramida din dorinta de a obtine progresul cu ajutorul domeniul trading. :)

Te invit si pe tine sa iti pui intrebari, sa cauti raspunsuri, sa studiezi si sa aplici ceea ce inveti, dar asta doar daca esti decis sa faci din tranzactionare o afacere pe termen lung.

Pe curand !

Succes si toate cele bune ! :)

duminică, 8 iunie 2014

Tranzactie asemanatoare unui scalping scurt : EURJPY , 9 iunie 2014

In poza de mai jos, prezint un ordin Sell Stop (ordin in asteptare) pe perechea valutara EURJPY . Inca nu am lansat ordinul pe platforma, dar la noapte la ora 01:00 o sa plasez acest ordin cu urmatoarele detalii :

Entry @ 139.71
Stop Loss @ 140.09
Take profit @ 139.51

Stiu, multi dintre voi vor comenta asupra faptului ca nu se respecta in nici un fel Risc Reward Ratio de 1:2 , sau nici macar 1:1 ... Este adevarat ca nu respect acest lucru. De ce nu il respect ? Pentru ca aceasta regula face parte din regulile pe care le promoveaza brokerii in materialele lor de educatie in trading .

Fa un exercitiu simplu :

*Daca ai RR de 1 la 1 , cate sanse ai sa iti atinga TP, respectiv SL ? Raspuns : 50% sanse pt TP / 50% sanse pentru SL.
*Daca ai RR de 1 la 2 , cate sanse ai ca sa iti atinga TP, respectiv SL ? Raspuns: 25% sanse pt TP si 75% sanse pentru SL . ( WOOOOW , naspa!!! )
*Daca ai RR cum am invatat de la un trader adevarat ( nu broker) si pui SL mai mare decat TP , de exemplu 40 pipsi SL si 20 pipsi TP, cate sanse ai sa iti atinga TP, respectiv SL ? Raspuns : 75% sanse pentru TP si 25 % sanse pentru SL .

Fiecare trage concluziile pe care le vrea...


UPDATE: Ordinul in asteptare nu s-a deschis, deci, nu-i nici o problema :) . Asteptam un urmator semnal de intrare in tranzactie.

vineri, 6 iunie 2014

Cele 5 tehnici anti-manipulare pe care le folosesc cand vorbesc cu brokerii.

Recunosc, nu-mi plac brokerii... acele persoane care ma suna cu scopul de a ma convinge sa depun bani in contul de la firma de brokeraj la care lucreaza ei ...

Imi plac brokerii precum Oanda si Plus500 care nu m-au sunat absolut niciodata; totul am rezolvat prin e-mail . :)

Pentru restul, folosesc 5 tehnici simple pentru a scapa de ei, sau pentru a-i induce in eroare :

1. La primul apel, deobicei nu am numarul lor in agenda si nu il cunosc. Dar, dupa ce le raspund si ei se prezinta, le spun: " Va rog sa ma scuzati, nu pot vorbi acum, va rog sa ma sunati maine la aceeasi ora." :)

Si pentru ca se tin de cuvant si suna, continui si eu :


2. Evit sa raspund cu "Da." la intrebarile lor, indiferent de subiectul intrebarii. E o chestie psihologica la mijloc, nu intru in amanunte, dar daca eviti sa le spui "Da." si le spui de mai multe ori "NU" , cei de la capatul firului incep sa isi piarda entuziasmul.

3. Nu dau informatii despre starea materiala pe care o am, sau dau informatii total eronate .

4. Nu dau informatii despre experienta pe care o am , sau nu o am in trading.... sau dau informatii care sa ii induca in eroare (asta daca am chef de vorba. ) .

5. Cand ma intreaba daca am cont la alta firma si daca sunt multumit de firma prin care tranzactionez, le raspund ca am conturi la peste 45 de firme de brokeraj si sunt multumit de toate . ;)

Ar mai fi si alte chestii de spus despre brokeri, dar deocamdata ma opresc aici. :)

Succes !


luni, 2 iunie 2014

Post TV online in care se vorbeste despre trading :)

DE curand am gasit acest site in care invitatii postului TV online vorbesc despre trading . Mie mi se pare util :) .

 Spor la vizionat ! :)

https://www.tastytrade.com/tt/